Złota księga czekolady

Złota księga czekolady

Carla Bardi, Claire Pietersen

Poleć znajomym:

Cena: 63,-

Ta niezwykła książka z pewnością zadowoli każdego wielbiciela czekolady.
Na przestrzeni wieków, w najrozmaitszych częściach kuli ziemskiej, ludzie nadawali niektórym produktom miano "pokarmu bogów". Znalazły się tu m.in.: miód, trufle, grzyby halucynogenne oraz wino.

Wśród nich specjalne miejsce zajęła czekolada. Wielu ludzi na całym świecie nie wyobraża sobie życie bez tej aromatycznej brązowej substancji otrzymywanej z rośliny o nazwie kakaowiec właściwy.

Prezentowana książka zawiera ponad 300 przepisów na smaczne ciastka, ciasta krojone, brownies, muffinki, babeczki, desery, puddingi, lody, drinki i przystawki - a zatem wszelkie kulinarne zastosowania czekolady. Ponadto czytelnik zdobędzie wiele ciekawych informacji o czekoladzie i pozna jej egzotyczną historię - od starożytnego Meksyku aż po czasy obecne.

Podobne książki
Miód Potrawy na każdą okazję

Miód Potrawy na każdą okazję

Słodko

Słodko

Delicje i łakocie

Delicje i łakocie