Wyniki wyszukiwania: Fiedoruk Andrzej

Domowy wypiek chleba

Fiedoruk Andrzej

Zgromadzone w książce wiadomości pomogą zaznajomić się z zasadami i recepturami wypieku różnych rodzajów pieczywa. A dla cierpliwych i pilnych Czytelników najlepszą nagrodą będzie cudowny zapach świeżego chleba. więcej »

Cena: 28,70Cena: 28,70
Domowy wypiek chleba

Kuchnia polska

Czarkowska Iwona Fiedoruk Andrzej Woźniak Beata

To 1000 przepisów zarówno na dania tradycyjne, jak i nowoczesne - od przystawek poprzez dania główne do deserów. To kilkaset pomysłów na codzienne potrawy, a także wykwintne dania. więcej »

Cena: 19,80Cena: 19,80
Kuchnia polska

Dobra kuchnia Domowy wyrób Wódki, nalewki, miody, krupniki i likiery

Fiedoruk Andrzej

Książka przeprowadzi Czytelnika przez wszystkie etapy produkcji alkoholu - od doboru odpowiednich składników przez przyrządzenie po przechowywanie trunków tak, by samodzielnie przygotowane napoje cieszyły oczy i podniebienia. więcej »

Cena: 33,20Cena: 33,20
Dobra kuchnia Domowy wyrób Wódki, nalewki, miody, krupniki i likiery

Polska kuchnia regionalna

Czarkowska Iwona Fiedoruk Andrzej

Wielką zaletą polskiej kuchni jest jej zróżnicowanie regionalne. Każdy region ma swoje typowe potrawy, albo sposoby ich przyrządzania, które wynikają z charakterystyki regionu więcej »

Cena: 28,70Cena: 28,70
Polska kuchnia regionalna

Sałatki

Drużbański Grzegorz Fiedoruk Andrzej

Niezwykła popularność sałatek to zasługa ich uniwersalności. Mogą stanowić samodzielne, pełnowartościowe danie, przystawkę, dodatek do głównej potrawy lub deser. Są smaczne więcej »

Cena: 24,20Cena: 24,20
Sałatki

Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne

Fiedoruk Andrzej

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów więcej »

Cena: 26,90Cena: 26,90
Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne

Historia podlaskich smaków

Fiedoruk Andrzej

"O sensie jakiejkolwiek kuchni narodowej możemy mówić tylko wówczas, gdy popatrzymy na nią jak na witraż składający się z wielu mniejszych części. Tymi szkiełkami witraża więcej »

Cena: 67,50Cena: 67,50
Historia podlaskich smaków

W białostockich karczmach zajazdach i restauracjach

Fiedoruk Andrzej

Książka W białostockich karczmach, zajazdach i restauracjach jest drugą pozycją z cyklu PODLASKIE KULINARIA. W pierwszej Historia podlaskich smaków przedstawił nie tylko historię... więcej »

Cena: 67,50Cena: 67,50
W białostockich karczmach zajazdach i restauracjach

Współczesna kuchnia podlaska

Fiedoruk Andrzej

„Współczesna kuchnia podlaska” przedstawi obyczaje żywieniowe i kulturę kulinarną mieszkańców Podlasia. Gdzie i co jadają codziennie, a co od święta. Jak wygląda współczesna... więcej »

Cena: 67,50Cena: 67,50
Współczesna kuchnia podlaska